A Fradi piros fehérben - A Ferencváros labdarúgói a Rákosi korszakban

May 12, 2019

Rózsaligeti László - A Fradi piros fehérben - A Ferencváros labdarúgói a Rákosi korszakban

Letölteni A Fradi piros fehérben - A Ferencváros labdarúgói a Rákosi korszakban könyv ingyen pdf, epub, mobi, rtf és fb2

1947. július 25-én este nyitották meg a Vasas Vilma királynő úti klubházát. Rákosi Mátyás beszéde után Fazekas Dezső dr., az FTC ügyvezető elnöke emelkedett szólásra. Köszöntőjét így zárta:
-Szeretjük és szeretni fogjuk a Vasast a pályán és a pályán kívül, ezt megígérhetem. De mint ferencvárosi vezető, azt is megígérem, hogy ahol érjük, ott verjük meg őket…
Nos, ez az a beszéd, amelyet jobb lett volna nem elmondani. Az Üllői út másfél évtizedre a leghevesebb sportcsatározás színtere lett. A játékban nemcsak labdarúgók, edzők és szurkolók, hanem politikusok is részt vettek. A FTC pályán 1960-ig két rendszer folyamatosan gyűrte egymást. Népi-urbánus futballcipőben.
Az ötvenes évek labdarúgását bemutató trilógia (A Nagy Honvéd, A futball aranykora) záró kötete hozza az FTC 1945 és 1957 közötti mérkőzéseit, az első csapat játékosainak adatait, interjút közöl Rudas Ferenccel, Fenyvesi Mátéval, Friedmanszky Zoltánnal, Springer Miklóssal, Gyenes Andrással és Horváth Pállal.

A Fradi piros fehérben - A Ferencváros labdarúgói a Rákosi korszakban

Könyv adatok
Cím: A Fradi piros fehérben - A Ferencváros labdarúgói a Rákosi korszakban

Szerző: Rózsaligeti László

Kiadó: Alma Mater Zala Bt.

Oldalszám: 450 oldal
Megjelenés: 2015. október 30.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9786158007818
Méret: 295 mm x 205 mm x 23 mm

Olvasni online A Fradi piros fehérben - A Ferencváros labdarúgói a Rákosi korszakban könyv ingyen

comments powered by Disqus