A Felhőtlen Boldogság Minisztériuma

May 12, 2019

Arundhati, Roy - A Felhőtlen Boldogság Minisztériuma

Letölteni A Felhőtlen Boldogság Minisztériuma könyv ingyen pdf, epub, mobi, rtf és fb2

A Felhőtlen Boldogság Minisztériuma Arundhati Roy mélységesen megindító új regénye - az első azóta, hogy a szerző Booker-díjas, nemzetközi hírű sikerkönyve, Az Apró Dolgok Istene közkedvelt klasszikussá lett.

Az Ódelhi falain kívüli temetőben egy lakó kiterít egy kopott perzsaszőnyeget két sír között. Egy járdán éjfél után váratlanul felbukkan egy csecsemő szemétbölcsőben. A hófödte völgyben egy gyászoló apa levelet ír ötéves, halott lányának az emberekről, akik részt vettek a temetésén. Egy második emeleti lakásban egy magányos nő, akit egy kisbagoly figyel, gekkókölyköt etet döglött moszkitóval. És a Dzsannat panzióban ketten, akik egész életükben ismerték egymást, úgy ölelkeznek össze álmukban, mintha csak most találkoztak volna…

A Felhőtlen Boldogság Minisztériuma sokéves utazásra visz bennünket a szubkontinensen. Mélyen beszippant szereplőinek életébe, akik mindannyian a biztonság, az értelmes élet és a szeretet után kutatnak. Bámulatos erejű és eredetiségű, több szálon futó cselekménye egyszerre szerelmi történet és provokáció - ugyanannyira leleményes, mint amennyire érzelmileg magával ragadó. Meséje suttogásból, üvöltésből, örömkönnyekből és néha keserű nevetésből bontakozik ki. Élő és eltávozott hőseit megtörte a világ, amelyben élünk - aztán meggyógyította őket a szeretet. Ezért soha nem adják meg magukat.

E humánus és érzékeny, rendkívüli regény minden oldala Arundhati Roy mesemondó tehetségének csodáját bizonyítja.


Arundhati Roy is esélyes a Női Irodalmi Díjra.
A Női Irodalmi Díj (korábban Baileys Női Irodalmi Díj) az egyik legfontosabb angol irodalmi díj, amelyet angol nyelvű regényükért kaphatnak a világ írónői. A zsűri Közel 200 könyv közül válogatta ki a 30 000 fontos díjra jelölt 16 kötetet.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

A Felhőtlen Boldogság Minisztériuma

Könyv adatok
Cím: A Felhőtlen Boldogság Minisztériuma

Szerző: Arundhati, Roy

Kiadó: Helikon Kiadó

Oldalszám: 240 oldal
Megjelenés: 2017. november 22.
Kötés: Keménytáblás

Olvasni online A Felhőtlen Boldogság Minisztériuma könyv ingyen

comments powered by Disqus